Тази сутрин имаше проблеми с нормалното започване на учебните часове в бургаски училища. Родители ни сигнализираха, че в някои от тях децата им са успели да влязат едва за втория час. Причина за това е задължителното измерване на температурата на входа на всяко училище заради коронавируса. Забавянето при влизане е разтревожило децата, особено по-малките.

Някои от тях са чакали по 40 мин. на входа на училището.

Конкретни сигнали в редакцията на BurgasNews получихме за СУ“Петко Росен“ и Английската гимназия. Забавяне е имало и на други места.

Подчертаваме, че родителите не са против взетите мерки, а против разгласата сред учениците на тази мярка и организацията при влизане.

„При положение, че решението е от вчера, защо класните ръководители не предупредиха децата за това. Всеки клас има група в социалните мрежи. Когато трябва да се събират извънредно пари, са стриктни и веднага ни информират, а този път децата разбраха едва на училище. Трябваше поне класните ръководители да слязат, да са заедно с учениците и да им обяснят, а не децата да звънят притеснени на родителите си, че ги бавят да влязат в клас. Мерките са необходими и правилни, но организацията по места е слаба“, това са най-общо отзивите от днешния ден.

Припомняме, че Община Бургас осигури електронни дистанционни термометри за всичките 49 училища и 33 детски градини на своя територия. Директорите са инструктирани да измерват с тях температурата на децата при влизането в учебните заведения и в класните стаи. Няма да бъдат допускани деца, които имат дори и най-малките симптоми за настинка или грип. Осигурените термометри са достатъчно за всички входове на учебните заведения.

Директорите трябва да осигурят предпазни средства за персонала и да не допускат болни служители. Те трябва да извършват минимум четирикратна дезинфекция в класните стаи и всички други помещения (на подови настилки, плотове, чинове и столове).

По отношение на предпазните средства за персонала в редакцията също имаме сигнал, че такива не са осигурени навсякъде. Иначе дезинфекция в класните стаи и в градините се извършва по график.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви