Институциите успокояват бургаските родители: Пуснете децата си на училище

0
206

Призив бургаските родителите да пуснат децата си на училище от утре отправиха днес участниците в работното заседание на Областния щаб за борба с грипа и ОРЗ.

Епидемия от коронавирус няма. Нека хората не изпадат в паника. Covid-19 при деца до 10 години има много лека симптоматика. Няма причина да спрем учебната програма. Не можем да провалим учебни години заради психоза. Нека децата бъдат на училище, а не при своите баби и дядовци„, категоричен бе д-р Бойко Миразчийски, директор на УМБАЛ Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов призова бургазлии да имат доверие в общинските и държавни органи.

В Бургас няма констатиран случай на коронавирус. Мерките ни са възможно най-стриктните и консервативните. Моля хората за разбиране. Животът и здравето на бургазлии са нашата най-голяма отговорност. Всички останали коментари в социалните мрежи, които не са излезли от нас, няма да ги коментираме„, каза той.

Инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) – Бургас, призова хората да нямат доверие на писанията в социалните мрежи, които не са от легитимен източник.

Фейсбук не е начин за разпространение на информация от гражданите за мерките срещу коронавируса. Институциите поддържаме постоянна връзка с директорите на училищата и детските градини. Те са готови със всички дезинфекционни процедури. Училищата очакват своите ученици. Родителите да не се притесняват. Взели сме всички необходими мерки и нека родителите четат официалните страници на институциите. Не сме спестили никакви средства„, сподели тя.

Тя поясни, че пропуснатото учебно съдържание от учениците ще бъде наваксано с преструктурирането му, но ако продължава да има толкова отсъстващи ученици, то може да се помисли последните теми от учебното съдържание да отпадне от конспектите за националното външно оценяване и държавните зрелостни изпити.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here