Миналата седмица отправих запитване до Министерството на здравеопазването в Бургас да бъде оторизирана лаборатория за изследване на коронавирус. Това каза кметът Димитър Николов преди журналисти днес. Това става с цел по-бърза оперативност и информация за пробите, които биват изпращани от Бургас до други градове при проверка за възможно заболяване от COVID-19.

Днес говорих с проф. Кантарджиев, който даде наставления и алгоритъм на проф. Велинов, декан на Факултета на медицина в университет „Проф. д-р Асен Златаров“, за да се обследват лабораториите в града ни. С проверката ще се разбере кои лаборатории имат нужната апаратура и инфраструктура за тестове за коронавирус. Очакваме до края на седмицата да има повече яснота, сподели още кметът.

Той поясни, че Община Бургас спазва всички препоръки на здравните органи, като от администрацията са пуснали писма до превозвачите в града за новите правила за дезинфекция.

Който не ги спазва, няма да бъде допускан до бургаските автогари. Взе се решение да се преустановят събранията в пенсионерските клубове в града. Различни институции в Бургас поискаха съдействието ни за получаване на ръкавици и предпазни маски, защото са сред най-дефицитните стоки в страната. Взе се решение за закупуване на диспенсъри с антибактериални течности, които ще бъдат ползвани за гражданите на различни обществени места„, каза още Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 − 1 =