Бургаският апелативен съд промени мярката за неотклонение на Камен Филипов и той вече е с постоянна мярка „задържане под стража“. Окръжният прокурор протестира по-леката мярка „домашен арест“. Това беше и искането на роднините и близките на Тодор Тодоров и Ванча Байлова, които бяха пометени от автобуса, шофиран от Филипов и загинаха на място на 28 февруари.

Близките на загиналите са на мнение, че той може да избяга в Турция, тъй като има двойно гражданство – българско и турско.

Филипов засега е с обвинение причиняване на смърт на двама души по непредпазливост. Според защитата загиналите са били на пътното платно без обозначителни знаци и той не ги е видял. Валяло е дъжд и видимостта е била малка.

Близките на Ванча и Тошко смятат, че той се е движел с повече от 80 км.ч., както твърди, че едната кола на пътя, на който преди това са катастрофирали леко двете коли на загиналите е била с включени аварийни светлини.

Кадрите от камерата на преминаващ преди катастрофата автобус на „Бургасбус“ показва, че няма поставен триъгълник на мястото на катастрофата, но фаровете на единия автомобил светят. На мястото няма спирачен път.

Съжалявам, много съжалявам“, каза само Камен Филипов днес.

Прокуратурата посочи своите мотиви са искането на мярката –  за 9 години той е бил съден три пъти. Последното е било само два месеца след изтичането на изпитателния срок по втората присъда. Две от тези три осъждания са били транспортни престъпления.
Филипов управлявал МПС от 11 години и за това време е имал 11 наказателни постановления. Има акт от 7-ми февруари за липса на полица „Гражданска отговорност“, има и 13 фиша за несъобразена скорост. Наказван е и, че е предизвикавал и ПТП, но без жертви.  

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви