13 екипа от 7 училища на територията на Община Бургас участваха в конкурс за избор  на младежки ученически омбудсман. Всички участници се представиха чудесно по време на събеседването, казва общественият последник Тодорр Стамболиев.

Комисията по избор бе в състав: Председател: Тодор Стамболиев, Обществен посредник на община Бургас и членове: Богдана Маринова – Директор, дирекция „Човешки ресурси“ в Община Бургас, Станка Новакова – координатор на Асоциация Бургаски младежки детски парламент АБМДП – Бургас, Ангел Тодоров – председател на АБМДП – Бургас и Гергана Петрова – заместник-председател на АБМДП – Бургас. В продължение на два дни беше проведено събеседването с всички кандидати. Изборът е бил труден.

Първите три двойки, които достигнаха до финал бяха: Василена Аргирова и Йоана Пеева от ППМГ „ Акад. Н. Обрешков“, с оценка от 5.78 ,

на второ и  трето място  се класираха съответно Натали Бонева и Константин Александров, ученици от Търговска гимназия с оценка от 5.76 и учениците Николай Петков и Бионсе Бутева от Английска езикова гимназия с оценка от 5.72. В крайна сметка след проведеното тайно гласуване, комисията избра за младежки ученически омбудсман и негов заместник, учениците Василена Аргирова и Йоана Попова, получили 3 от гласовете на комисията, представляващи 2/3 от необходимия кворум.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви