Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Борисов и канцлерът Меркел обсъдиха актуалната информация за мигрантския натиск в региона и спешните мерки, които ще допринесат за сигурност и стабилност.

Премиерът Борисов отбеляза, че един от най-важните приоритети на двустранно сътрудничество е именно взаимодействието по въпросите от сферата на сигурността.

„Днес всяко ползотворно партньорство е от значение за стабилността на Европейския съюз. Заедно продължаваме да работим за мир и просперитет не само в региона, но и за още по-динамичното развитие на европейското ни семейство“, посочи премиерът Борисов пред Ангела Меркел.

Меркел поздрави Борисов по повод националния празник на страната ни – 3 март и отбелязването на 142 години от Освобождението на България . В този контекст германският канцлер изтъкна ключовата и стабилизираща роля на България на Балканите и даде висока оценка на двустранните политически и икономически отношения, които продължават да се развиват в сферите от взаимен интерес.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви