Стотици бургазлии се включиха за 3-та поредна година в автошествието „Българовско шествие“ по повод 142 години от Освобождението на България. Събитието се организира в памет на посечените християни през 1878 г. в храм „Св. Атанасий“ град Българово и Освобождението на населеното място.

Около 100 мотоциклета и 50 автомобила се събраха до Морска гара и се отправиха към Българово,  където ще могат да се насладят на пъстра фолклорна програма, а след това и да участват в пешеходно шествие до храм „Св. Атанасий“, в който са съхранени костите на всички православни християни и жителите на града, които са изгубили живота си в борбата за освобождението.

Важното е да не забравяме, че сме българи само на празници. Ние сме славен и древен народ. Бъдете горди, бъдете със самочувствие„, сподели пред медиите организаторът на инициативата Пламен Карашев.

На място присъства и кметът на Бургас Димитър Николов, който поздрави участниците в инициативата и ги призова към отговорно спазване на правилата за движение по време на автошествието.

Участниците получиха инструкции от организаторите и органите на МВР – Бургас, за правилно и безпрепятствено преминаване на отсечката до Българово.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × four =