Путин

Президентът на Русия Владимир Путин увери, че страната му не планира да влиза във война с никого, но иска да разубеди други държави, които търсят конфликт с Москва, информира ТАСС.

Путин направи коментарите в интервю за ТАСС, което е публикувано от агенцията на части на фона на напрежението в сирийската провинция Идлиб, където Русия подкрепя сирийската армия, която се бие срещу поддържани от Турция сирийски бунтовници.

В неделя режимът на Асад обяви, че въздушното пространство над Северозападна Сирия е затворено и всеки самолет или дрон, който навлезе, ще бъде разглеждан като враг и ще бъде свалян.

По думите на Путин Русия разработва уникални настъпателни оръжия без намерение да започва война с никого, но ще поддържа „стратегическия баланс“ и „стратегическата стабилност“ в света.

„Ние няма да воюваме с никого. Ние ще създадем условия, така че никой да не иска да влиза във война с нас“, подчерта Путин.

Тричасовото интервю е по повод 20 г. Путин на власт и е разделено на 20 части, които ще бъдат пуснати през следващите седмици.

Русия създаде „настъпателни системи, които нямат аналог в света“ и които принудиха САЩ да се опитат да ни настигнат, подчерта руският лидер.

Като пример президентът посочи нови „свръхзвукови настъпателни системи“. Той поясни, че през последните 20 г. делът на новото въоръжение в руската армия нарасна от 6% на 70 на сто. „Това е уникална ситуация“, категоричен Путин.

Тези системи позволяват на Кремъл да „поддържа стратегическата стабилност и стратегическия баланс“, които САЩ се опитват да „разстроят“ с техните системи за противоракетна отбрана, продължи той.

„Това е важно не само за нас, но и за глобалната сигурност“, заключи Путин.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви