Към момента всички проби за коронавируса са отрицателни. Това каза на брифинг пред ВМА шефът на болницата ген. Венцислав Мутафчийски.

Илюзия е да се смята, че коронавирусът ще ни подмине, но всеки ден, в който нямаме положителен резултат, е спечелен ден. Прегради и граници пред вируса, който се разпространява по въздушно-капков път, няма, каза още ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния кризисен щаб, предаде БГНЕС.

„Единствено в Италия има скок в случаите. 450 души са се разболели само за 24 часа. Там има над 1150 хора, регистрирани с коронавирус. Случаите за цяла Европа са 1700“, допълни той.

В последните часове няма обработени нови проби, посочи още ген. Мутафчийски. 10 проби са заложени във ВМА, към 7.30 часа тази сутрин в Националната референтна лаборатория все още нямаше пристигнали проби от страната.

В събота контролните изследвания, извършени при междулабораторен обмен на 2 отрицателни проби, също са потвърдили, че у нас няма доказан случай на COVID-19.

В Европа, за последните 24 часа, единствено в Италия се наблюдава скок на случаите. Там броят на заразените с новия коронавирус вече е равен на броя на заразените от целия континент.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fourteen − 4 =