Вчера беше премиерата на втория официален сингъл от новия албум на Стенли – Чужди тела (2019). „Бягай от мен“ излиза след успеха на едноименната песен от албума – „Чужди тела“, която влезе в плейлистите на редица радиостанции и оглави класацията на БНР за българска музика – Топ 20.

Песента е написана от Благослав Анастасов, фронтмен на рок бандата Hayes & Y, аранжиментът е дело на Благо, Стенли и Светлин Къслев. Актьорът Дани Рашев, когото широката публика познава като д-р Врабчев от сериала „Откраднат живот“, е автор на текста.

С видеото към песента, Стенли за пореден път не изневерява на себе като облича музиката си с визуални похвати и послания, излизащи извън рамките на мейнстрима.

Под режисурата на Васил Стефанов и концептуализиран от Стефка Николова и самия артист, видеоклипът е вдъхновен от популярните в психоанализата мастилени тестове на Роршах.

Тестовете са базирани върху способността на съзнанието да възприема познати форми от безформени огледални изображения. Във видеоклипа, изпълнен с много символизъм, е използван същият асоциативен метод, чрез който се редуват различни огледални образи и картини, проектира се борбата между хищника и жертвата, интерпретират се вътрешните ни страхове.

„Бягай от мен“ е откриващата песен в новия албум на Стенли, Чужди тела – първият студиен проект на Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди Обсебен (2002).

 

ФМ+

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви