Договореният в началото на януари тримесечен срок за наблюдение на размера приходите от тол системата ще започне да тече от 27 март.

Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща с представители на транспортния бранш. На нея бе обсъдено изпълнението на постигната вчера договореност относно устройствата за тол таксуване. Двата национални доставчика на услуги ще предоставят с нулева ставка цената на бордовите устройства и поддръжката им, каза Нанков. Срещите продължават, като утре такава ще се проведе и с доставчиците на декларирани данни.

36 хил. са наличните бордови устройства. Има почти 8 хил., за които са сключени договори и те ще бъдат анексирани. 4 хил. са вече монтираните устройства.

5 доставчици на декларирани данни са минали тестовете за интеграция с тол системата и предстои да сключат договори. Тече процесът на интеграция на всички останали, които са заявили интерес.

От 1 март няма да има винетки за тежкотоварните превозни средства

Те ще могат да пътуват с маршрутни карти и поетапно да се оборудват с бордови устройства или GPS тракери, каза още Нанков.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви