Равносметката на поразиите на коронавирусът в Италия към 16 часа в четвъртък бяха 530 случая на заразени, в 474 от които пациентите са подложени на лекарски грижи, 42-ма са напълно излекуваните, а починалите са 14 възрастни мъже и жени, като всички те са страдали от тежки и хронолигчи патологии, а „китайската напаст“ е изиграла ролята на катализатор, приближил края им.

Иначе не малка радост за хората от десетте селища в Ломбардия и едното в съседната област Венето, от които сега никой не може да излезе, донесе съобщението на популярния на Апенините порносайт xhamster.com.

Неговите собственици обявиха, че подаряват до края на март безплатни абонаменти на всички италианци под карантина, за да гледат колкото си искат яки еротични снимки, видеоматериали и цели филми.

Според стопаните на порносайта така изолираните от света хора щели „да избягат“ от раздухваната психоза, да убият страха, да се върнат към сладките неща от живота и в края на краищата – да уважат половинките си и във времето на всеобща тревога.

Другата добра новина е, че кметът на Милано Джузепе Сала разпореди музеите, кината, театрите, кафенетата и дискотеките в големия град отново да отворят врати. Така първият гражданин на столицата на Ломбардия сложи край на плъзналия из нея „алармизъм“ и даде знак на колегите си от другите големи градове на областта и на цяла Италия да направят същото. Джузепе Сала мотивира решението си с изключително ниската заразяемост в Милано и липсата в него на тежки случаи на заболели от коронавирус.

Междвременно Атилио Фонтана – управителят на най-засегнатата от вируса италианска област Ломбардия, се самоподложи на 14-дневна карантина.

Той обяви решението си пред журналисти, пред които се появи с предпазна маска и обясни причините за изненадващия ход.

Оказа се, че една от най-близките асистентки на губернатора, която е била непрекъснато с него при шетанията му напоследък из „червената зона“ на десетте селища под свирепа карантина, се е оказала позитивна на тест за коронавирус. Атилио Фонтана уточни, че той веднага си бил направил тест, резултатът от който се е оказал отрицателен, но независимо от това през следващите 14 дни ще работи само в офиса си и вкъщи, като няма да се среща с непознати хора. Ако ли пък това му се наложи, губернаторът щял да носи винаги предпазна маска.

Канал 3

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 + ten =