В сградата на Община Бургас бяха връчени наградите на победителите в кампанията за предаване отпадъци в мобилните центрове в града. Големият победител е Пролетина Халачева, която получи голям плазмен телевизор. Щастливата бургазлийка призова съгражданите си към още по-отговорно поведение в опазването на околната среда. Челната тройка допълниха Светлозар Петров и Веселина Шопова, които получиха таблети.

Община Бургас продължава със своята традиция да награждава гражданите, които имат идея за бъдещето и искат да оставят своя отпечатък в града ни. Щастливи сме, че с всяка година в инициативата ни се включват все повече хора и се надявам техния пример да бъде последван и от други наши съгражданите. Трябва още по-отговорно да се отнасяме с екологията и опазването на природата. През изминалата година в 11 мобилни центъра в Бургас бяха събрани 144 тона отпадъци в 36 основни групи„, каза зам.-кметът по екология Весна Балтина.

В десетката на отговорните в опазването на природата бургазлии попаднаха още – Венелин Костадинов, Йовко Гьоков, Никола Чанев, Йорданка Атанасова, Тодор Делиев, Недка Куцарова и Николина Иванова. Като награди те получиха ваучери и по 10 кг компост.

Всеки гражданин може да участва в екокампанията като се регистрира в електронната система за разделно събиране на отпадъци и вземе своята баркод карта. В нея се събират точки при предаване на отпадък в мобилните центрове, които се натрупват през цялата година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

15 + 18 =