Двубоите от първия турнир в държавното първенство по водна топка за жени не излъчи категоричен лидер. В настоящия сезон в надпреварата, за съжаление, участват едва три отбора, чиито клубни ръководства заслужават адмирации за стоицизмът, който проявяват.

Триото, което към момента се явява лицето на българската женска водна топка, включва бургаският „Черноморец”, столичният „Локомотив НН” и врачанският „Ботев 2000”.

Те изиграха своите срещи от първия кръг на шампионата на басейна в „Меден рудник”, разменяйки си по една победа и завършвайки с равен актив от 3 т.

Домакинът „Черноморец” започна по най-лошия начин в надпреварата, като отстъпи с 9:15 от „Локомотив НН”.

След това обаче победи шампиона „Ботев 2000” във втория мач

Момичетата на Петър Йонов донякъде коригираха играта си в сравнение с първия двубой. Срещата започна с гол преднина за врачанки, но после „Черноморец” дръпна напред, поддържайки преднина от 2-3 гола. Куп грешки в нападение обаче позволи на „Ботев 2000” в края на мача да се доближи опасно близо.

Бургазлийки удържаха крехкото си водачество и спечелиха с 10:9

В третата среща от турнира „Ботев 2000” победи „Локомотив НН” с 19:8. С по-добра голова разлика първото място зае „Ботев 2000”, втори е „Локомотив НН” и трети „Черноморец”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви