Раф Симънс и Миуча Прада ще си делят поста като креативни директори на Prada от този април нататък.

Това обявиха от Prada в официалния си Instagram профил. Първата им колекция ще бъде за пролет-лято 2021, която ще бъде представена по време на Седмицата на модата в Милано през септември.

Дълго време се спекулира дали това наистина ще се случи, или не и сега Прада призна, че преговорите са започнали преди малко повече от година. Но също така тя допълни, че това не е просто ход в подготовката за нейното пенсиониране. “Вярно е, че имаме нужда от подкрепа в креативен аспект. (С Раф) се харесваме и уважаваме, така че ще видим до какво ще доведе работата ни заедно”.

Раф Симънс е създателят на известния модел маратонки Fusion, които имитират дизайна на чорап.

Родом от Белгия, той бързо след завършването си се ориентира, че мечтата му не е да е мебелен дизайнер, както първоначално започва кариерата си, а вместо това решава да се занимава с мода.

През 1995 година създава собствена едноименна марка, а през 2012 г. заема и позицията на креативен директор на Dior, но три години по-късно напуска, за да се фокусира върху собствения си бранд. Няколко месеца по-късно пък се присъединява към Calvin Klein. С тях се разделя след две години, като според слуховете причината е точно възможността да работи с Prada.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви