Димитър Димитров-Херо е спечелил делото срещу казахстанския клуб Иртиш за неправомерно уволнение, съобщи адвокатът Радостин Василев.

Той написа в профила си във Фейсбук: „ … самостоятелен арбитър на комисията за статута на играчите на ФИФА постанови решение в полза на клиента ни Димитър Димитров – Херо по делото му срещу ФК Иртиш Павлодар (Казахстан)!” Юристът, познат с работата си в ЦСКА, не пропусна да поздрави Херо за спечелената битка извън терена.
В момента Димитров е начело на Берое. Преди това бургазлията е водил и други клубове, като сред тях влиза и шампионът Лудогорец.

Иртиш има месец, за да плати присъдената сума на 60-годишния специалист, както и разноските по делото.

Наставникът иска казахстанците да му изплатят компенсация от около 402 000 лева, за това че го уволниха неправомерно. Сумата бе назована през юли 2019-та от сайта bnews.kz.

Херо води Иртиш на два пъти в своята кариера. Първо той бе в Казахстан между 2015 и 2017, а после се върна за сезон 2018-19. През май м. г. Димитров бе уволнен по скандален начин. Бившият национален селекционер не бе допуснат от охраната на клубния стадион до мача на тима си срещу Жетису, а ден по-късно бе отстранен дисциплинарно от поста заради неявяване на работа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви