Не са изключени протести на автобусните превозвачи,тъй като на 1 март със старта на тол системата не са готови да излязат на работа. Това предупреди пред БГНЕС председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Още на 6 февруари поехме инициативата да уведомим МРРБ, съответно и премиера Бойко Борисов, че очакваме да има проблем, нямахме цени за бордовите устройства.

За съжаление, едва на 19 февруари те излязоха и именно това взриви бранша.

Дори да приемем условията на доставчиците, нямаме техническата готовност да стартираме с бордови устройства и GPS“, обясни Милтенова. „Имаме изключително сериозен проблем и трябва да го решим в рамките на утрешния ден. Ако не се реши дали ще има глоби, дали ще има някаква смесена система с възможност да се дооборудват автобусите и камионите, на практика трябва да преустановим дейността си на 1 март“, каза още председателят.

Следващата среща между бранша и АПИ е насрочена за утре в 10 часа със заместник-регионалния министър Николай Нанков.

Новата тол система не е готова да започне на 1 март и няма да издържи. Това предупредиха от транспортния бранш по време на дискусия в столичен хотел.

Превозвачите посрещнаха с гневни викове члена на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” проф. Олег Асенов, който се опита да отговори на десетките гневни въпроси и да успокои сектора, че системата ще издържи натоварването. В залата се чуха викове защо на срещата няма представители на регионалното министерство.

В отговор на критиките проф. Асенов заяви, че са изпълнили поетите ангажименти към премиера Бойко Борисов,

чието място остана празно в залата заради срещи с министри в Александруполис. Нямаше и представители на регионалното министерство, което допълнително вбеси превозвачите.

Източник : https://www.actualno.com/   

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 − 5 =