Плуването стимулира кръвообращението
Плуването стимулира кръвообращението

Международният плувен турнир SHARKS SWIMMING CUP BURGAS 2020, който ще се проведе в края на тази седмица в Бургас, предизвика сериозен интерес и привлече голям брой участници. За пилотното издание на надпреварата, организирана от СНЦ „Акулите” и Община Бургас, заявки са подадени от над 700 състезатели.

От 28 февруари до 1 март на басейна „Парк Арена ОЗК” любителите на плувния спорт ще могат да видят и родните ни представители в националния отбор

За трикольорите турнирът SHARKS SWIMMING CUP BURGAS ще е контролно, преди международните стартове на българите. Част от националния отбор е талантливата 15-годишна състезателка, майстор на спорта Жанет Ангелова. Възпитаничката на СНЦ „Акулите” е единствената ни бургаска плувкиня в тима.

Надпреварата на 50-метровия басейн ще бъде открита от 17:00 ч. на 28 февруари, петък. Сред специалните гости на турнира ще са зам.- министърът на спорта доц. Стоян Андонов, доц.-доктор и бивш зам.- министър на спортното ведомство Лазар Каменов, Димитър Николов – кмет на Община Бургас, Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт”, Йордан Георгиев – председател на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности, Диана Саватева – зам.- кмет „Култура, туризъм и спорт”.

SHARKS SWIMMING CUP BURGAS 2020 е за четири възрастови групи. В група „А” са родените 2010-2011 г., гр. „В” – 2008-2009, гр. „С” – 2006-2007, гр. D – 2003-2004-2005 г., гр. „Е” – 2002 и по-големи.

Времената ще се отчитат с електронна измервателна уредба.

Освен медали и отборни купи организаторите са осигурили още парична премия и предметни награди за най-добро постижение по точковата таблица на ФИНА по възрастови групи.

При юноши и девойки младша възраст паричната премия е 150 лв., за юноши и девойки старша възраст – 400 лв. и за мъже и жени – 500 лв.

Международният турнир SHARKS SWIMMING CUP BURGAS е включен във вътрешния спортен календар на Българска федерация по плувни спортове за 2020 г.

Входът за надпреварата в плувен комплекс „Парк Арена ОЗК” е свободен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twenty − 11 =