Mini - малката кола с големите
Mini - малката кола с големите "джобове"

Това е много загадъчен въпрос свързан с емблематичното първо Mini от 1959 г. Някои предполагат, че въпросът е лесен, както и отговорът. Джобовете на вратите в оригиналния Mini са проектирани да държат нещо специфично. По-трудно е да се разбере какво точно е това конкретно нещо?

Според някои хора, формата им е отговаряла на характера и привичките на дизайнера на Mini сър Алек Исигонис. Оригиналният дизайн на Mini не включваше прибиращи се надолу прозорци. Те просто се плъзгаха назад. Така че от вътрешната страна на вратата е освободено достатъчно място за съхранение и на по-големи по обем предмети.

Всъщност “джобът” представлява доста голям кош, преминаващ по цялата ширина на вратата и в предположенията се казва, че кошчето е проектирано да побира бутилки от оригиналния Gordon’s Dry Gin. Само един поглед към нетъркалящата се бутилка на питието доказва, че в това предположение определено има смисъл.

Лесно може да се види колко точно и сигурно бутилка джин ще легне в един от онези джобове на вратата или, ако ги поставите изправени, вероятно бихте могли да поставите шест или седем бутилки заедно там.

Знае се че сър Исигонис наистина обичал сухите си мартини и затова е проектирал джобовете на вратите, за да държи бутилките с джин – и, по същество, не се споменава за онези джобове, като да са проектирани да държат бутилки с вермут.

Пропуск, обаче, е липсата на специално място за съхранение на маслинки. Може би в пепелника? Едва ли – твърде е брутално?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви