Българският съдия семпай Николай Атанасов бе специален рефер на бойната галавечер SENSHI във Варна. На бургазлията, който е личен треньор на Атанас Божилов, се падна честта да следи за правилата по време на двубоя между Артур Арушанян от Армения и Алишер Карменов от Казахстан. След като двамата се срещнаха за пръв път на миналогодишното специално издание на веригата – SENSHI Cup, сега бойците си дадоха реванш.

Двубоят се проведе по правилата на KWU SENSHI в кат. до 65 кг., които позволяват хвърляния и удари с лакти в главата.
Победител отново стана Алишер Карменов, на когото след три изиграни рунда съдиите напълно заслужено му отсъдиха 3:0. Доминацията на казахстанеца беше пълна като той прати в нокдаун клетия си съперник цели четири пъти.

В друга среща от бойната вечер Андрей Чехонин нокаутира Абдерахим Шафе и е новият световен шампион на WAKO PRO стил лоу кик в категория до 85,1 кг.

За Европейския пояс на WAKO PRO в категория до 75 кг в ожесточен спор влязоха европейският ни първенец по кикбокс от WAKO PRO Богдан Шумаров и естонецът Майекел Астур. В здрава и доста нервна битка, нашият сънародник успя да се наложи над двукратния национален първенец по кикбокс К1 на Естония.

Носителят на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO – Християн Корунчeв се изправи срещу един от най-титулуваните сръбски кикбоксьори Любо Ялови. Корунчев е двукратен световен шампион по муай тай и световен шампион по кикбокс. Срещата между двамата се игра в стил К-1, а Корунчев доминира тотално и само късметът спаси съперника му от западната ни съседка от тежък нокаут.

В мач по правилата на KWU Full Contact в кат. до 95 кг. Виталий Ишахнели от Русия победи Масаки Фуджи от Япония чрез единодушно съдийско решение.

На старта на бойната галавечер SENSHI многократната таекуондо и кикбокс шампионка Албена Ситнилска дебютира във веригата с изключително престижен успех над украинката Анна Издебска от Украйна. Битката приключи след пълното изиграване на трите рунда, като бе по правилата на KWU Full contact, категория до 55 кг.

Карате киокушин и муай тай шампионът ни Петър Стойков със зрелищен нокаут се справи срещу украинеца Владимир Сергеев. Двамата се изправиха един срещу друг в мач по правилата на KWU SENSHI в кат. до 68.7 кг, а рефер на двубоя бе шихан Асен Асенов.

Николай Йоргов, който през 2019 година стана №1 в света по муай тай, се нуждаеше от допълнителен четвърти рунд, за да сложи подобаващ край на съперничеството си с иранеца Маджид Хашеми Бейджи, в мач по правилата на KWU SENSHI, категория до 80 кг.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви