Жълт код за силен вятър е в сила за цялата страна за днес. Във всички области около и след обяд ще духа силен и бурен северозападен вятър с пориви от 20 м/с до 25 м/с. При жълт код за силен вятър метеоролозите препоръчват да се внимава за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Жълт код за силен вятър има и над морето. В областите Добрич и Варна се очаква усилване на вятъра от северозапад до 14-19 м/с пориви до 20-22 м/с. В област Бургас се очаква силен и бурен вятър от северозапад с пориви до 20 м/с.

Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, а максималните между 13 и 16 градуса, в югозападните райони до 20. Привечер вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат от 13 до 16 градуса, в югозападните райони до 20.

Във вторник ще бъде предимно слънчево с максимални температури от 13 до 17 градуса. В сряда топлото време ще продължи, но вятърът отново ще се усили. В югозападните райони ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви