Популярният водещ Андрей Арнаудов представи в Бургас новата инициативата, която се стреми да привлече българи от чужбина обратно у нас, като предлага възможности за работа в България и информация за живота в различните региони на страната.

Искаме да бъдем полезни и да успеем да върнем българите обратно в родината си. Нашият модел е „Bulgaria wants you““, което е платформа насочена към сънародниците ни в чужбина. Тя ще се събира информация за компаниите, които предлагат работа у нас, както и видео съдържание за България. Платформата трябва да заработи в края на април и в нея хората ще могат да видят вдъхновяващи видеа за страната ни, както и историята на успешни българи, завърнали се от чужбина„, посочи Арнаудов.

Той поясни, че чрез нея сънародниците ни ще могат да се запознаят с икономическото и инфраструктурно състояние на градовете ни, за да преценят къде биха живели. Арнаудов също така сподели, че ще се направи и активна кампания, в която са предвидени срещи с много българи в чужбина.

Внесохме и модели в Министерски съвет с визии как се решават демографските кризи в различни държави по света. Колкото и да гледаме какви са решенията, толкова повече ни ставаше ясно, че реалното действие е съпричастност на хората. Раждаемостта е личен въпрос. Не се раждат деца не само заради финансови причини, защото дори и развитите държави имат подобни проблеми„, каза още Андрей.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви