Капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов направи първа успешна защита на Световния си пояс на WAKO PRO в кат. до 71.8 кг. на бойната галавечер SENSHI 5 във Варна. Това се случи срещу Адолфо Барао от Португалия.

Той бе достоен претендент за трофея със своята визитка от шест шампионски титли по кикбокс на страната си и също толкова на Иберийския полуостров.

Божилов спечели световния пояс на WAKO PRO във второто издание на SENSHI през месец април 2019 г. в София.

Срещата започна спокойно, като и двамата опипваха почвата в първите две минути. Българският ас пръв започна настъплението с няколко ритника в тялото. Барао търсеше бързи и изненадващи единични атаки, които обаче не му донесоха никакви дивиденти.
Божилов продължи с умната игра и във втория рунд. Българинът държеше центъра на ринга и не спираше да се движи. Обратният гард на шампиона му помогна да нанесе няколко силни леви крошета в тялото на португалеца.

Иберийският кикбоксьор започна да напипва ритъма на двубоя и атаките му започнаха да стават малко по-креативни. Това обаче го откри за десния прав на бургазлията, който не чакаше втора покана и на няколко пъти наказа съперника си.

С течение на времето резултатите от ритниците на Божилов започнаха да стават видими. Дясната страна на тялото на португалеца придоби съвсем различен цвят, а той играеше от заден крак, търсейки най-вече контриращи удари. Четвъртият рунд завърши с перфектен ляв прав в лицето на Барао, който не успя по никакъв начин да затрудни 34-годишния българин.

В заключителната част претендентът започна да играе далеч по-агресивно, но Божилов го маркираше с много добри контриращи удари и не позволи никаква изненада.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви