Тайсън Фюри спечели убедително втория мач срещу Дионтей Уайлдър. Феновете на бокса се надяваха двамата да повторят шоуто от декември 2018, когато срещата завърши без победител. Този път Циганския крал господстваше на ринга и срази опонента си в седмия рунд.

Реферът Кени Бейлис регистрира ТКО в точно 1:39 минути от седмия рунд и грабна шампионския пояс на Световния боксов съвет.
Въпреки че в същинския момент на маркирането на ТКО британецът не пласираше чисти удари, бе притиснал съперника си до въжетата и от ъгъла на Уайлдър се подготвиха да хвърлят кърпата. Тогава се намеси реферът Кени Бейлис и регистрира ТКО в точно 1:39 минути от седмия рунд.

Така Фюри заслужи шампионския колан, който досега никога не е бил негово притежание, а и стана първият боксьор, заслужвал два пъти титлата на списание „Ринг“.

Той два пъти прати в нокдаун Уайлдър, като разкървави лявото му ухо, вероятно пукайки тъпанчето, а и сериозно поду челюстта му от лявата страна, като остана съмнение за счупване. Американецът имаше проблем с баланса и равновесието си след първия нокдаун още във втория рунд, след което не приличаше на себе си на ринга и изглеждаше прекалено изтощен.

Уайлдър задмина Мохамед Али с 11-ата си защита на титлата, но тя се оказа изключително неуспешна срещу най-добрия боец, срещу когото се е изправял. Фюри изглеждаше ощетен от съдиите в първия дуел с Уайлдър, но сега вече не остави съмнения в превъзходството си на ринга. По традиция той отново изпя песен (Дон Маклийн – „Американски пай“) веднага след победата си, като екипът му и част от публиката се включиха.

Двамата боксьори имат гарантирани по 5 милиона долара по договор. Това са само малка част от парите, които те ще получат. Очаква се двубоят да е генерирал огромни приходи от PPV каналите, като банковите им сметки може да нараснат с още по 25 милиона долара. Това означава, че всеки от тях ще получи по 30 милиона долара.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви