Двама души са починали от новия коронавирус в Италия, а броят на заразените в страната достигна 58, предаде ТАСС, като се позова на властите. 77-годишна жена, открита мъртва в дома си на 50 километра южно от Милано в четвъртък, се е оказала носител на вируса. 78-годишен мъж почина от заразата близо до Падуа през нощта, съобщи по-рано Ройтерс.

Това принуди властите да отменят обществени събития, а компании – да призоват служителите си да останат вкъщи, в засегнатите райони в Северна Италия.

Италия е най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа, като по-голямата част от случаите в страната са регистрирани в северната област Ломбардия – нейния финансов и промишлен център. Епицентърът на заразата е малкият град Кодоньо, югозападно от Милано, отбелязва Ройтерс.

Броят на заразените в Ломбардия е достигнал 46, съобщи регионалният губернатор Атилио Фонтана, цитиран от ТАСС. Той потвърди и първия случай в областната столица Милано. 78-годишен пациент е бил приет преди пет дни в болница „Сан Рафаеле“.

По-рано бе съобщено за общо 12 случая в две съседни италиански области – 11 във Венето и един в Пиемонте. Правителството се събра на извънредно заседание в Рим, посветено на разпространението на заразата.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви