Разочарована съм от предложението на Община Бургас, които искат да ни дадат само два павилиона след реконструкцията на ул. „Алеко Константинов“ в центъра на града. Това заяви Майя Стоянова, председател на Регионалната занаятчийска камара, по време на публичната дискусия за възраждане на емблематичния площад „Св.Св.Кирил и Методий“.

Там какво ще правим? Ще покажем на две рафтчета няколко артикула ли? Ние не сме търговска организация. Занаятчиите имат къде да работят и да предлагат продукцията си„, категорична бе Стоянова.

Тя поясни, че занаятчиите едва ли биха се струпали на пл. „Кирил и Методий“, защото имат нужда от свое голямо пространство. На обсъждането стана ясно, че администрацията кандидатства по проект, с който да бъдат изградени павилионите,

Припомняме, че Община Бургас организира процеса за премахване на последните стари павилиони по ул. „Алеко Константинов“ в ЦГЧ. Така се отваря фронт за изпълнението на първи етап от цялостното обновление и в последните дни на февруари ще започне изваждането на старите и монтирането на нови тръби под земята. После Общината ще реконструира улицата отгоре, за да стане много по-комуникативна и интересна, като за това има изготвен проект.

Предложението на Общината е по протежението на улицата ще бъдат подредени павилиони от дърво, метал и стъкло, в които бургаските занаятчии да предлагат своята ръчно изработена продукция. По проект трябва да се изгради и малко арт кафене.

Ул. „Алеко Константинов“ от години е в изключително неугледно състояние, като част от бургазлии започнаха да я наричат и „котешката уличка“ заради големия брой улични котки, които обитават мястото.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen − 4 =