Хари и Мегън се отказват от титлите си като кралски особи от 31-ви март.

По повод отделянето им от кралското семейство Хари и Меган споделиха още детайли за бъдещите промени на официалния им сайт, Sussex Royal.

Започват изявлението си, като уточняват, че още тази пролет двамата се отделят от кралското семейство, но ще са в изпитателен срок цяла година. Те ще бъдат финансирани като членове на кралското семейство, но ще могат да търсят възможности да изкарват парите си сами.

Допълват, че те са искали да продължат да представят кралицата, като единствено са желали задълженията им да намалят, но

по време на договарянето с двореца е било решено да се откажат от представителната си роля.

Въпреки това няма да изоставят каузите, които подкрепят и организациите, с които са обвързани, но не смятат да създават нова фондация, както бе предвидено първоначално.

Според договорката те официално ще бъдат назовавани “Негово и Нейно кралско величество”, но избират да не използват тази титла повече. Няма ограничение, което да им забранява да използват и термина “кралски особи”, но те се отказват и от него, затова и в бъдещите си проекти, няма да използват името “Sussex Royal”, както досега. Тези промени влизат в сила официално на 31 март.

Хари все пак продължава да бъде шестият наследник на трона и правата му в това отношение се запазват. Той също така ще запази титлата си като лейтенант, майор и командир, но ще трябва да се откаже от ролята си в армията поне за идната една година. Същевременно обаче няма да спре да работи с организациите, подкрепящи военните и ветераните.

Доуточняват и че Меган, Хари и Арчи ще изискват постоянна охрана, за да се предпазят от все така неспирния интерес на медиите и обществото към тях.

Накрая херцозите споделят, че целият този процес ги натъжава – разбираемо, предвид колко силно са обвързани с всички в кралското семейство и работещите за тях служители.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви