Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува даването на „Оскар“ на филма „Паразит“ на южнокорейския режисьор Пон Джун Хо, съобщи РИА Новости.

„Каква ужасна награда на киноакадемията тази година. Победителят е филм от Южна Корея.

Какво, по дяволите, става там? Имаме достатъчно проблеми с Южна Корея в търговията, а те им дават награда за най-добър филм на годината. Това нормално ли е? Не знам.

Нека върнем „Отнесени от вихъра“, моля. И победителят е от Южна Корея. Мислех, че това е най-добрият чуждестранен филм. Не. Случвало ли се е някога такова нещо?“ каза президентът на митинг в Колорадо.

Филмът „Паразит“ получи награда за най-добър филм на годината, като за първи път основният „Оскар“ беше присъден на лента не на английски.

„Паразит“ спечели още три награди: за режисура, сценарий и за най-добър чуждестранен филм. Режисьорът, актьорите и екипът на филма бяха поздравени от президента на Република Корея Мун Дже Ин.

Президентът се оплака и от речта на Брад Пит по време на церемонията за връчването на наградите. Актьорът в изказването си се насочи към политиката и спомена отсъствието на Джон Болтън от гласуването в Сената за импийчмънта на Доналд Тръмп.

„Никога не съм го харесвал.

Той стана и направи малко изказване. Малък човек, той е малък човек”, каза Тръмп.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви