Български гражданин е сред загиналите при стрелбата в германския град Ханау. Информацията за това бе официално потвърдена от „Кризисния център“ на германското външно министерство пред българското посолство в Берлин.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изразява съболезнования на семейството и на близките на загиналия българин.

По разпореждане на министър Захариева генералният консул на България във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева е установила контакт с близките на сънародника ни като е предложила помощ от страна на Министерството на външните работи и оказва пълно съдействие по случая.

Припомняме, че стрелецът от германския град Ханау, застрелял 9 души снощи, вероятно е бил ръководен от дяснорадикални мотиви, възможно е обаче и да става дума за човек с психически отклонения. В намереното в дома му писмо според „Билдцайтунг“ били изразени някои твърде объркани мисли, предаде Дойче веле.

Според информации от средите за сигурност само няколко дни преди кървавото деяние предполагаемият извършител е публикувал и видео в YouTube. На перфектен английски в него той отправял „лично послание до всички американци“. Клипът явно е бил заснет в частно жилище.

В него мъжът заявява, че в САЩ има подземни военни бази, които служели на дявола. Там се изтезавали и убивали деца. Американските граждани трябвало да се „пробудят“ и да излязат „на борба“ срещу тези явления. Във видеото обаче няма никакво указание, че въпросният мъж смята да извърши кърваво престъпление.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви