Над 2 кг кокаин с открити в жилището на бивш служител в склада на „Интерцитрус Бургас“, където миналото лято бяха открити 176 кг. от белия наркотик, скрити в кашони с банани. Подробности за задържането на бургазлията дадоха днес на брифинг Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Христина Дамянова – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР – Бургас.

„Кокаинът не е характерна за нашия регион дрога. Тя е била предназначена за разпространение и в аванс искам да кажа, че все още се работи дали това действително от наркотик от „Банановата пратка“ и не можем да потвърдим или опровергаем. Нужно е да се направи изследване на наркотичното вещество. Това е само версия, по която работим“, каза Чинев.

Директорът на бургаската полиция Радослав Сотиров поясни, че задържането на бургазлия е станало в понеделник, след проведена специализирана полицейска акция. Става въпрос 39-годишният Ахмед А.. Мъжът не е криминално проявен или осъждан. „Кокаинът е с висока степен на чистота и един грам от него се оценя на около 150 лева“, поясни още Сотиров.

Прокурор Дамянова сподели от своя страна, че задържаното лице може да получи присъда до 12 години затвор и глоба до 50 000 лева.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − 1 =