Задържаният с над 2 кг кокаин Ахмед Али каза днес в Окръжен съд Бургас, че откритата у него дрога е само остатък от взето по-голямо количество. По-рано днес стана ясно, че той служител в склада на „Интерцитрус Бургас“, където миналото лято бяха открити 176 кг. от белия наркотик, скрити в кашони с банани.

„Не съм го направил с цел. Взех го от работа. Не можах да го раздам и се обадих на едни други хора, те да го вземат и да го дават. Те го взеха. Само тези 2 кг ми останаха. Останалото е в тях. Оттогава нито съм ги чул тези хора, нито съм ги видял“, каза Ахмед пред съдия Даниел Марков.

Само за откритите 2 кг кокаин той може да получи присъда до 12 години затвор и да плати глоба в размер до 50 000 лева. Прокурор Христина Дамянова заяви, че може да се направи обосновано предположение, че задържаното лице може да се укрие, защото имал роднини в Нидерландия, където преди време е и работил.

Неговият адвокат в залата Красимир Кацарски сподели пред медиите, че той също сега разбира, че взетото от клиента му количество кокаин е над 2 кг. Защитникът също така каза, че Ахмед е с чисто съдебно минало, имал приятелка и три деца и едното страдало от слепота. Пред полицията твърдял, че искал с парите от дрогата да осигури лечение на детето. Никой обаче не му дал нито пари, нито му върнал стоката.

В крайна сметка съдия Даниел Марков определи постоянна мярка „задържане под стража“ на Ахмед Али.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви