„Защо ми правите тези нормерца, а? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ми изкарвате хората на улиците заради някаква глупост“, разгневи се Борисов.

Повод за гнева на премиера е новината, че жителите от Нови Искър излязоха на протест. Това стана, след като се разбра, че винетка трябва да купят близо 20 хиляди софиянци, за да отидат на работа. Причината за това е, че в момента е платено преминаването по целия околовръстен път на София, който разделя столицата от крайните квартали, както и по третокласните шосета към Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница.

„Тези хора гласуват ли на изборите за кмет на София? Гласуват. Тогава какви винетки ще плащат?! Питам, за да знам дали да ви „оправя“ още днес! Провокирате ме! Много бързо ли да реагирам сега, или след обяд?“, попита гневен министър-председателят.

Терзийски беше извикан спешно на заседанието на правителството днес. Гневът на Борисов беше толкова голям, че той стана прав пред всички министри и изслуша тирадата на премиера с наведена глава.

„Искам сега да отидеш при всички тези хора в населените места и като глашатай по три пъти да викаш: „Няма да има винетки“. Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш“, нареди Борисов.

„Ако още веднъж направите така, че да се задъхам преди Министерския съвет, ще съжалявате“, отсече Борисов на шефа на АПИ и го накара да напусне заседанието на Министерския съвет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви