Бургазлия е пуснал жалба до общинската администрация относно паркирането на автомобили, обслужващи хората с трайни увреждания в града ни. Недоволството на съгражданинът ни се дължи на това, че преди седмица паркирал колата си, на която била поставена карта за човек с трайни увреждания, в зоната за платено паркиране до Гъбката в Морската градина.

Поради това, че двете места предназначени за хора с трайни увреждания били заети, той паркирал на съседно място. Когато след 20-25 мин. се върнал на мястото заварил колата си закопчана със скоба.

Такова чудо никъде в България не ми се беше случвало. По презумпция тези места за хора с трайни увреждания са, за да се заемат от други автомобили, но когато другите правоимащи са ги заели означава ли това, че трябва да изчакваме на място докато се освободят? Трябва ли инвалидизираните хора в случай като този да заплащат такса за паркиране? Трябва ли да бъдат глобени с 25 лева за скобата? На тези пари ли остана Община Бургас – на парите на инвалидите„, пише гневният бургазлия в жалбата си.

Той допълва, че жалбата му не е, за да бъде разгледан случая дали правилно е бил глобен според наредбата на общината, а за да заостри вниманието на администрацията към правата на хората в увреждания в града ни.

Вземете се в ръце и поправете наредбата за платено паркиране в тази й част„, призовава бургазлията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви