Бившият екоминистър Нено Димов остава в ареста заради водния режим в Перник. Такова е решението на Специализирания наказателн съд.

Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение, но бе потвърдена досегашната – задържане под стража. Според съда продължава да е налице опасност Нено Димов да извърши и друго престъпление и да повлияе на свидетели.

Бившият екоминистър Нено Димов ще обжалва решението пред Апелативния специализиран съд.

„Намирам определението на първоинстанционния съд за правилно. Считам, че към настоящия момент няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката „задържане под стража“ в по-лека. Но има и въззивен контрол“, отбеляза прокурор Ангел Кънев.

„Прокуратурата не посочи нито едно сериозно основание, на което трябва да продължи задържането. Посочи декларативно, че може би щяло да има други действия, може би щели да разпитват свидетели, може би щял да им въздейства и съдът прие същото.

От един месец нищо не се прави във връзка с обвинението срещу Нено Димов.

Няма какви свидетели да се разпитват, защото него не го обвиняват за престъпление, което ще се доказва със свидетели, а за действия като министър – те се вършат с правни актове“, коментира и адвокатката на бившия министър Ина Лулчева.

Обвинението към Нено Димов е за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник.

Според прокуратурата той съзнателно е допуснал предприятията в региона да получават вода за сметка на битовите абонати.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви