Мълчалив протест под мотото „Стига черни забрадки за моряшките майки! ще се проведе на 19 февруари от 10,30 до 11.30, пред сградата на ИА «Морска администрация»-Варна, съобщава Varna24.bg.

В писмо до медията се посочва следното:

„Не сме забравили трагедиите с корабите „Хера“, „Ванеса“, „Толстой“.

Ние, организаторите на мълчаливия протест «Булсар» и «Моряшкия професионален съюз», с подкрепата и на присъединили се други НПО, каним членове на екипажа на Перун, родители и близки на морски труженици, на загинали в морето хора и всички които споделят, нашата тревога за състоянието на българската морска безопасност и по конкретно морското спасяване.

Отбелязваме присъединилите се към Протеста организации от Бургас, като «Съюзът на моряците ветерани“, НМА „Свети Никола“ начело с кдп Христо Мушков и контраадмирал Симеон Цеков,

„Българско кадетско братство“ с председател к.1р. (р) Димитър Петлешев и всички които считат, че за да се намалят трагедиите край люлченото ни море, трябва да бъде възстановена морската спасителна служба във формат, както тя беше до преди 1990 година и да се извади от състава на МТИТС, за да се избегне сегашния конфликт на интереси и условия за корупционни практики.

В момента това което се извършва с универсалния спасителен кораб «ПЕРУН» от ИАМА и МТИТС, структурите, които позорно държаха кораба извън експлоатация цели 12 години, а имат безочието скръбно да го одумват, оплакват и уверяват, че бил «негоден».

Перун е даден на търг за продажба на цена около три пъти по ниска от пазарната за скраб, както и много други неверни неща.

Тези, които искат да подкрепят Протеста но нямат възможност да присъстват физически, могат да изпратят есемес на мобилен номер 0898 631 471 с текст «за Перун».

Скъпи хора на честта, заповядайте на Протеста!“, се посочва в съобщението.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви