Нарушения
Най-много хора се оплакват от нерегламентиран труд

Скоро започва пробното преброяване на населението. „Това ще бъде 18-ото преброяване, това, което ще проведем догодина, и то е изключително сериозно, отговорно и трудно за провеждане. По тази причина ние правим предварително една подготовка, едно пробно преброяване, което на практика симулира истинското преброяване, което ще бъде януари месец 2021 година“, каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт.

Предварителното преброяване, което ще бъде направено през март симулира официалното догодина и ще бъдат анкетирани хората само в няколко населени места в страната. Целта е да се обхване цялата палитра на населението. Пробно преброяване ще има в Студентски град в София, Разград и Велинград, както и в някои села около тях. Повечето въпроси са синхронизирани с Европейския съюз.От националната статистика се надяват, че по-голямата част от хората ще направят преброяването сами – онлайн, но ще има и преброители на място.

„Предполагаме, че едно лице може да бъде преброено за около половин час“, каза още Цветарски

Той призова да се участва в преброяването, защото е интересно, защото хората са важни от тях зависи как ще се управлява държавата.За населението са предвидени 30 въпроса. Има отделно въпроси за сграда и за жилище. Има и две извадкови изследвания, в които попадат домакинства на случаен принцип.

Въпросите са задължителни, отговорите са пожелателни. Предвидени са варианти за всеки, който не желае да отговори на даден въпрос.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви