„Всички места за настаняване и хранене ще имат свой електронен паспорт“, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на 7-мата годишна среща на Националния борд по туризъм.

„Предвиждаме създаването на различни електронни паспорти на местата за настаняване и хранене“, обясни ресорният министър. Целта им е представителите на частния сектор на бизнеса да се възползват от тази програма, която се подготвя съвместно с Министерство на икономиката.

Намаляването на основната административна тежест пред бизнеса – сроковете за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене, също ще бъдат разгледани.

От Министерството на туризма планират времето за разглеждането им от комисиите да бъде намалено наполовина. На преден план ще бъде поставен и вътрешния туризъм, който през изминалата година отбелязва 5.9% ръст.

Тази година отново фокус в нашата работа ще бъде дигитализацията, заяви министър Ангелкова.

Потребителите на мобилни телефони достигат 5,19 млрд., като нарастват с 2,4 на сто спрямо година по-рано, сочат световни анализи, публикувани през януари. Активните потребители на социалните медии са около 3,8 млрд. Изключително важно е да следваме тази световна тенденция и затова предвиждаме

съвместно с бизнеса да организираме различни турове на блогъри, влогъри и инфлуенсъри, така че отново да покажем прекрасните места на България, които могат да бъдат посетени, информира министърът.

Пред медии министърът открои отново важността на приетите от Народното събрание промени в Закона за туризма. Те са свързани основно с определяне статута на националните курорти, за да можем да намерим баланса и да предложим най-добрите нормативни уредби.

Статутът като цяло дава възможност да се регулират всички дейности на територията на националните курорти, като маркетинга и рекламата, инфраструктурата и всички капиталови разходи.

Тази година в Международното изложение „Ваканция и СПА Експо“ се представят над 360 участника от 20 държави

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви