Второто издание на атрактивното и футуристично състезание по роботика – „ROBO CHALLENGE BURGAS“, тази година ще се проведе в два поредни дни – 12 и 13 март от 14.00 часа в Младежкия културен център.

В състезанието могат да участват ученици от 5 до 12 клас, разпределени в 2 подгрупи: 5-7 и 8-12 клас.

Футуристичната надпревара ще протече отново в четири кръга – мини сумо на 12 март, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Отборите в отделните кръгове могат да са различни. Отборите в мини сумо, следене на линия и демонстрация на роботи нямат ограничение за броя на участниците. Отборите в състезанието с Лего роботи трябва да бъдат от един до четирима участници.

Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

За желаещите да се запишат за състезанието тази година има предвидено и обучение по роботи „Arduino“ и „LEGO“ роботи, което ще се проведе в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“. На 5 март ще се състои обучението по „Arduino“ роботи от 14.00 часа в кабинет 141, а на 6 март по „LEGO“ роботи, пак от 14.00 часа в същия кабинет.

Заявлението за участие в състезанието „ROBO CHALLENGE BURGAS“ можете да изтеглите от приложения файл и да го изпратите на имейл: cko_burgas@abv.bg

Състезанието се организира от Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и фирма „Технологика“.

Университетът е партньор в проекта по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ за изграждане на Център за върхови постижения „Университети за Наука, Информатика и Технологии в е-обществото“ (УНИТе).

В един от Центровете, които ще бъдат изградени в университета, ще се разработват „умни“ роботи.

Допълнителна информация можете да получите на телефони: 056 825 809, 0885 985 433 – кариерни консултанти в ЦПЛР-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 − eighteen =