28-годишният дупничанин Даниел Александров загуби минимално с 1:2 от азера Рафиг Хусеинов, който е световен вицешампион от 2019 година. Българският борец остана със среброто, след като преди това от континенталната надпревара имаше три бронзови медала.

Това е и втори медал за България от Европейското първенство в Рим, след златото на големия ни талант Едмонд Назарян.

Хусеинов започна агресивно и опита на два пъти придърпване на Александров. След това българинът получи предупреждение за пасивност и записа пасив от 1 точка. 28-годишният борец се защити добре и предотврати атаката на азера.

В следващите секунди битката се развиваше в центъра на тепиха и двамата не предприемаха рискови действия. Така завърши и първата част.

Даниел Александров стартира втората част агресивно, търсейки партер,

но Хусеинов показа добра защита. Азера бе наказан за пасивност и българина получи шанс за атака. Даниел атакува, но азерът се защити добре от опита за суплес. При втория отново не успя.

Срещата се разви много равностойно, но азерът получи нова точка след пасивност на българина. До края на сватката Александров не успя да натисне и отстъпи на Хусеинов. За българският борец остана сребърният медал.

До спора за европейската корона 28-годишният борец стигна, печелейки 4 последователни мача.

На старта на първенството Александров измъкна трудно 3:3 от австриеца Михаел Вагнер, след това се справи с унгареца Ласло Сабо – 5:1, на 1/4-финалите надделя и над беларусина Станислау Шафаренка с 2:1, а на 1/2-финалите победи Ханес Вагнер от Германия със 7:3 точки.

До момента Александров има 3 бронзови медала от континентални първенства, като последното е от преди 2 години.

В началото на тази Даниел стана за първи път баща и това сякаш допълнително му даде сили да даде най-доброто от себе си в италианската столица.

Дарик

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви