Едмонд Назарян получи уникално посрещане на българска земя, след като във вторник стана европейски шампион по борба в класическия стил на първенството в Рим. 18-годишният син на Армен Назарян се прибра в София заедно с националния отбор, предадоха националните агенции.

Същото уважение бе оказано и на „сребърния“ Даниел Александров  /снимката долу/.

Назарян-младши получи лавров венец и беше понесен на ръце.

Имаше десетки посрещачи от борцовите среди, скандирания, песни… Много от случайните посрещачи също аплодираха тийнейджъра.

„Всеки път тренирам, за да нося такава радост за моите приятели и цяла България, заяви Едмонд. – Винаги ще се старая да вдигам настроението така. Като вярвам в себе си всичко се получава. Това е мотото на баща ми: „Вярвай в себе си“. Няма значение кой е пред теб, излизаш в битка. Докрай! Това е, до последната секунда даваш всичко от себе си.“

„Не се очакваше от мен такъв дебют, продължи Еди. – Заведоха ме, за да трупам опит, да видят как ще се боря, как ще се чувствам… Радвам се, че ги изненадах. След всяка среща се настройвах да продължа. Амбициите ми са да съм здрав и да тренирам. Готов съм на всичко.

За олимпийски игри съм още малък, но треньорите решават. Готов съм да се боря за квота, но ще продължа да се състезавам и в моята възраст при юношите.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви