Актрисата Луси Бойнтън, която изигра Мери Остин – голямата любов на Фреди Меркюри в биографичния филм „Бохемска рапсодия“, ще се превъплъти в образа на още една от митичните музи на рокендрола.

Тя ще бъде Мериан Фейтфул – дългогодишна спътница на музикантите от Rolling Stones, в нова продукция, снимките за която ще започнат през есента.

Британската актриса, родена в Ню Йорк през 1994 г., но израснала в Лондон, ще бъде режисирана от Йън Бонхоут, като ще бъде и изпълнителен продуцент на филма.

Сюжетът тръгва от откриването на Фейтфул за музикалната сцената едва на 17 години, преминава през времената на най-голямата й слава като поп и рокидол с разюзданите купони и бурната й любовна история с Мик Джагър, вдъхновила някои от най-хубавите песни на групата, и завършва с падението й, когато в Сохо се оказва без покрив над главата и зависима от дрогата. „Много съм щастлива, че моята история най-сетне ще бъде заснета, и то с такъв дрийм тийм с Луси и Йън начело“, казва истинската Мериан Фейтфул, която днес е на 73 години. Режисьорът Бонхоут пък заявява: „Мериан е изключителна жена, разбунтувала се срещу музикалната индустрия, доминирана от мъже“.

Актьор, който да бъде достоен изпълнител на ролята на Мик Джагър, все още се търси.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви