Елизавета Шевченко и Стела Стоянова спечелиха златни медали от Националния шампионат за момичета и момчета под 16 години.

Двете състезателки на клуб „Маратонец” стъпиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка след успехи в бягането на 60 м и скока на дължина.

В зала „Асикс Арена“ в София Елизавета Шевченко бе най-бързата във финала на късия спринт, където участваха 68 състезателки. Бургаската атлетка пресече финалната линия за 8.01 сек., изпреварвайки Василена Антонова от СКЛА „Ивайло Младенов”. Двете състезателки бягаха рамо до рамо и в старта на 200 м, който бе спечелен от опонентката на нашето момиче с 26.71 сек. Елизавета се окичи с бронза с време 27.05 сек.

Припомняме, че само преди две седмици, на шампионата за юноши и девойки под 18 г., в бягането на 60 метра Шевченко се класира четвърта с време 8.07.

В скока на дължина титлата Стела Стоянова извоюва с постижение от 5.53 м. Атлетката на „Маратонец” остави далеч зад себе си претендентките за златото – Даная Захариева от „Супер Спорт” /Варна/ – 5.30 м и представителката на СКЛА „Ботев Пд” Пламена Чакърова – 5.29 м.

Медал от държавния шампионат за момчета под 16 г. спечели отборът и на „Вая 94”. В щафетното бягане на 4х200 м Костадин Иванов, Драгомир Вълков, Николай Ангелов и Даниел Събев финишираха с 1:44.00, с което заслужиха бронзовите отличия.

В бягането на 1500 м сребърен медал извоюва Константин Колев от СК „Атлет 2004“ Поморие. Бургазлията преодоля разстоянието за 4.45,83 мин.

На стотни от медалите остана Даниел Събев в бяганията на 200 и 400 метра. И в двете дисциплини състезателят на „Вая 94” се класира на четвъртите позиции. Представителят на „Европул” Александър Овчаров е шести на 60 м с препятствия, а неговата съотборничка Жаклин Иванова – десета м хвърлянето на гюле.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Припомняме, че само преди две години, на Национальная шампионат за момичета и момчета до 14 години , Шевченко се беше перва във многобой с 245 точки.

  2. Припомняме, че само преди две години, на Националния шампионат за момичета и момчета до 14 години , Шевченко се беше шампионка във многобой с 245 точки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви