Дори да не се променя курса на лева към еврото, опасенията на хората за спестяванията им остават, има възможност ситуацията да прерасне в паника. Тези неща законотворецът трябваше да ги има в предвид, когато променяше закона. Фактът, че се прави това упражнение, показва, че властниците са решили да поиграят един друг вид хазартна игра. Ако започне сега едно обръщане на левовете, ще е една игра, която е изгодна за бизнеса, банкерите и властта, но не и за обикновените хора. Това заяви бившият служебен премиер Ренета Инджова в ефира на БТВ.

„Онова, което в петък бе прието, е нещо, което обслужва едни специфични интереси да си поиграем малко на хазарт. Играенето на хазарт от бедни хора обаче води до крах“, прогнозира тя.

„Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе, а пък сега му спряха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго“, коментира Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер заяви, че валутният борд е играл ролята на усмирителна риза.

Инджова предупреди да не стане така, че от борба „за“ и „против“ борда, накрая „всички да се окажат зад борда“.

На въпрос как Васил Божков се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, Ренета Инджова заяви, че чадърът над него е свит от този, който го държи. „Чадърът никога не го държи този, който върви. Този, който го държи, казва: „Стига толкова, купонът свърши“, каза тя, допълвайки, че става въпрос за смяна на местата в тази сфера.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви