18-годишният син на легендарния Армен Назарян – Едмонд защити честта на фамилията с безапелационна европейска титла при дебюта си на първенство на Стария континент по борба при мъжете.

„Много съм щастив, получи ми се всичко“, сподели щастливият Еди след като на финала при 55-килограмовите детронира Виталий Кабалоев със 7:3.

„Вярвах, че ще победя руснака, въпреки че той е по-голям и по-опитен. Борих се със сърце“,

сподели още Назарян-младши, който прибави трета евротитла към колекцията си, но предишните две са при кадетите. Талантът отбеляза успеха със задно салто – запазена марка на неговия именит баща, който има 2 олимпийски, 3 световни и 6 европейски титли.

„Когато излизаш да се бориш, не трябва да имаш страх“,

откровен бе младокът, като разкри, че и друг спорт – шахматът му помага по време на схватките, в които се иска бърза мисъл и здрава психика. „Шахът тренира бързина на мисълта. В нашия спорт тя е много важна. Обещавам да зарадвам България с още много медали“, зарече се Едмонд.

Баща му Армен Назарян, който е и селекционер на националния тим в класическия стил, сподели, че е получил поздравления от цял свят. „Плаках от радост. И то заради казаното от Едмонд, че обича да става шампион. Още не мога да повярвам. Та той все още е дете, а вече е шампион при мъжете. И тук ме задмина – аз спечелих първия си медал на 19 години. Радвам се, че има воля, че се бори докрай. Включихме го в състава на майтап, да трупа опит, а той взе, че стана първи. Дори се бори с лека контузия, но когато разбра, че и аз на Олимпиадата в Сидни се борех с травма и взех златото, всичко забрави. Горд баща съм!“, коментира Назарян – старши.

Майката Инга пък се вълнуваше у дома, а след триумфа написа в социалните мрежи: „Аз съм най-щастливата майка на света! Гордея се с теб, мой шампионе!“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви