Джо Нюман в кабриолет и с гадже
Джо Нюман в кабриолет и с гадже

107-годишният Джо Нюман живее в американския град Сарасота, щата Флорида и все още управлява без никакви проблеми ярко червен кабриолет. Джо кара вече 90 години и може би е най-възрастният шофьор в света, макар че такава официална статистика няма. Сега той кара за удоволствие (признава, че вече не му се ходи пеш), като вози предимно 99-годишната си приятелка Анита.

Джо има какво да отговори на скептиците на висящия във въздуха въпрос, който не винаги е учтиво да бъде зададен: „Разбира се,че съм добър шофьор!“. Анита кима с глава: „Да, Джо е добър шофьор“. Но по-късно тя тихо споделя с журналиста, че през повечето време пътува със затворени очи докато той кара.

Нюман твърди, че винаги спазва правилата за движение, обръща голямо внимание на пътните знаци и никога не забравя да даде мигач. Той сам зарежда своя Mercedes и редовно проверява нивото на маслото.

Наскоро той предварително продължил срока на шофьорската си книжка, която изтича едва през 2022 г. Защото имал грандиозни планове за бъдещето. На въпроса каква е тайната на неговото дълголетие, веселият дядо без колебание отговаря: „Просто трябва да продължите да дишате“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × 1 =