Преди време пластичният хирург Джулиан де Силва направи проучване, за да намери перфектното женско лице. Той изчисли пропорциите на лицата на няколко знаменитости, използвайки формулата на „Златното сечение“.

За да открие „самото съвършенство“, Де Силва измерва устните, носа, брадичката, челото и челюстта на стотици известни личности. Тогава пластичният хирург стигна а до заключението, че Бела Хадид е най-близо до идеалното съотношение с 94.35%. След като вече знаем кои са дамите с най-перфектни лица, някак естествено, идва ред и на господата, пишат от Daily Mail.

Пак според Де Силва чертите на Робърт Патисън – очи, вежди, нос, устни, брадичка, челюст и форма на лицето се доближават най-много до мярката за физическото съвършенство с 92.15 %. Единствено устните му са малко тънки.

Да видим кои са останалите девет господа в класацията за най-перфектното лице според науката, изготвена на базата на най-нови методи за компютърно картографиране. На второ място е Хенри Кавил с 91.64%, благодарение главно на челото. Трети е Брадли Купър с 91.08% и то най-вече, заради разположението на очите, устните и брадичката.

Колкото и изненадващо да е, Брад Пит е чак на четвърто място с 90.51%, благодарение на разположението на очите си, за сметка на носа му обаче. Петата позиция заема Джордж Клуни с 89.91%. Шести е Хю Джакман с 89.64%, най-вече заради разположението на носа, което обаче не може да компенсира несъвършенството при разстоянието между устните и очите.

Седмото място е за Дейвид Бекъм с 88.96%. Заради своите 88.01% Идрис Елба се нарежда на осма позиция в класацията, което дължи най-вече на очите си. Девети е Кание Уест с 87.94 %. Последен в челната десятка е Райън Гослинг с 87.4%. Той попада в тази селекция най-вече заради перфектния си нос.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви