Целта е да се увеличи прирастът на населението
Целта е да се увеличи прирастът на населението

Масови нарушения на нормите за безопасност и качество на продаваните в Русия презервативи бяха установени при проверка на контролните органи. Експертите на Роскачество установиха, че

част от кондомите съдържат по-високо от допустимото количество цинк, което превръща средствата за контрацепция в опасни за здравето.

При проверката презервативите били тествани по 60 показателя, 49 от които за безопасност. Уточнява се, че става дума за кондоми на крупни производители от Русия, Великобритания, Китай, Германия, САЩ и Малайзия. В част от образците било констатирано превишаване на пределно допустимото количество цинк, а при други било завишено нивото на изопропиловия спирт. По отношение на производителите, чиято продукция не съответства на изискванията за качество, ще бъдат предприети необходимите мерки, предвидени в закона.

По данни на аналитическата агенция DSM Group, обемът на продажбите на латексови средства за контрацепция в руските аптеки в периода януари-септември 2019 г. се равнява на 19,4 млн. опаковки или 103,8 млн. броя. Реализираната продукция е на стойност близо 70 млн. евро. В сравнения с аналогичния период на 2018 г. обемът на продажбите на презервативи в страната се е увеличил с 0,5%.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви