Четвъртфиналната среща между „Черноморец” и „Берое” от турнира за Купата на България по баскетбол за мъже освен с хубава игра и на двата тима, ще се запомни и с доста неприятна и скандална ситуация. Тя се разигра в паузата на мача, като три минути преди почивката резултатът бе равен – 35:35.

При 39:43 в полза на заралии, зрителите в зала „Универсиада” станаха свидетели на разправа, в която участваха състезатели на „Черноморец”.

Съотборниците Джейлън Фишър и Робърт Георгиев стигнаха до саморазправа, разменяйки си удари на пейката. Двамата бяха бързо разтървани.

Президентът на бургаския клуб Васил Стоянов издърпа Фишър настрана, докато Георгиев и останалите баскетболисти на треньора Йордан Колев се прибраха в съблекалнята преди започването на второто полувреме.

Съдиите показаха, че искат да дисквалифицират и двамата, но след консултации играчите бяха оставени да довършат мача във второто му полувреме.

Въпреки случилото се, Георгиев и Фишър явно са успели да изгладят отношенията си, тъй като през второто полувреме си взаимодействаха в игра и бяха в основата на това „Черноморец” да се държи в мача, да затрудни максимално „Берое” и се бори до последно, но в крайна сметка да загуби със 73:85.

В полуфинала заралии излизат срещу „Левски Лукойл” в повторение на миналогодишния финален двубой. Момчетата на Тити Папазов прегазиха 115:74 „Академик Бургекс”.

„Срещу добър съперник направихме малко добри мачове и това е един от тях. Досега „Берое” ни победи категорично, „Левски” и „Рилски спортист” ни размазаха по два пъти. С „Балкан” направихме добър мач и това е вторият. С отборите от нашето ниво се получават повече нещата. Ние сме най-младият отбор – и чужденците ни са млади, и българите ни са млади. Трябва време, но за съжаление преполовихме сезона и загубихме някои мачове, които можехме да спечелим. Но нямаме опит – повечето момчета бяха непознати за по-широката баскетболна общественост до момента.

Нашите български играчи бяха доста притеснени – това е най-високото ниво, на което играят, като са прескочили няколко нива, за да стигнат дотук. Класата на „Берое” е много по-висока, но съм доволен, че имаше битка в голяма част от мача, противопоставихме се.

Можем да подобрим работата в тренировките, но и там не е лесно – имаме няколко контузени, имаме дисбаланс. Няколко момчета от юношите играят с нас, за да запълнят бройката, понякога и помощник треньорите играят, за да запълнят бройката. За да израстваме, трябва да имаме много добър тренировъчен процес. Общо взето това ще ни бъде съставът. Надявам се да се върнат в играя Стоян Милчев и Паулин Жардим”, каза след мача треньорът на бургаския тим Йордан Колев.

Милош Велкович с 19 точки и 13 борби бе №1 за Черноморец, Блейк Рейнълдс остана с 15, а Джамал Кинг и Джейлън Фишър – с по 14.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви