Бенчо Бенчев
Бенчо Бенчев

Районен съд – Бургас пусна Бенчо Бенчев да си лекува паркинсона в Турция. Той е обвинен в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите и в укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Днес по делото бяха изслушани четирима свидетели, участвали в процесуално – следствени действия (претърсване и изземване на вещи) в дома на обвиняемия.

В съдебното заседание съдът определи да бъде уважено искането на защитата на подсъдимия, Бенчо Бенчев да посети болнично заведение в Република Турция

с цел продължаващо лечение на паркинсон и други придружаващи заболявания. За тази цел, Районен съд – Бургас отмени наложената мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на страната“ спрямо подсъдимия, за срок до 31 март 2020 г.

„Лечението му е прекъснато и липсата на възможност да го продължи застрашава здравето и живота му.“, каза адвокатът на Бенчев.

Определението подлежи на обжалване или протестиране в 7-дневен срок пред въззивна инстанция. Следващото заседание по делото е насрочено за 01 април 2020 г., с изслушване на свидетели.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви