Жертвите на новия коронавирус в Китай вече са 304, излекуваните от болестта са 328 души – те вече са изписани от болниците, предаде агенция „Синхуа“. Властите съобщават за 2590 нови случая на пневмония, причинена от коронавируса, и за 45 нови смъртни случая в съботния ден. Първият смъртен случай извън Китай вече е регистриран.

Пациент на 44 години е починал в болница във Филипините, предадоха световните агенции. Починалият е роден в китайския град Ухан. Той е бил партньор на китайката – първият установен случай на заразата във Филипините. Бил е изолиран от 25 януари с тежка пневмония, след значително подобрение и положителна прогноза, състоянието му рязко се влошило и той е починал.

В края на 1 февруари общият брой на потвърдените случаи на заразяване с новия щам в Китай е 14 380. От тях 2110 са в тежко състояние. В събота са установени 14 случая на заразяване в Хонконг, 7 в Аомин, 10 в Тайван. Припомняме, у нас е обявена чатвърта степен на опасност от коронавируса. Към момента в България нама установени случаи на заболяването.

Припомняме, заразени с щама пациенти са регистрирани в Япония, Тайланд, Сингапур, Южна Корея, Тайван, Малайзия, Австралия, САЩ, Германия, Франция, Виетнам, Канада, ОАЕ, Русия, Италия, Великобритания, Камбоджа, Финландия, Индия, Филипините, Непал, Шри Ланка, Швеция и Испания.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви